Vogue bakfietsen

Vogue bakfietsen

Europe Cycle Company (ECC), producent en distributeur van e-bikes, voert een terugroepactie uit op zijn elektrische bakfietsen met de types Troy en Vogue Journey en heeft een tijdelijke verkoopstop uitgevoerd op al zijn e-bakfietsen. Eigenaren van de Troy en Vogue Journey e-bakfietsen worden opgeroepen zich via de website www.bakfietscheck.com te registreren zodat er verbeteringen kunnen worden uitgevoerd.

Ondderstaand persbericht is uitgegeven door Vogue over hun bakfietsen Troy en Journey.
Onze klanten die deze bakfietsen hebben, hebben inmiddels al persoonlijk bericht van ons gehad. Heeft u ook een Vogue, maar niet 1 van deze 2 types, dan is er niets aan de hand en hoeft u niets te doen en kunt u gewoon blijven genieten van uw bakfiets.

Ter info hieronder het hele persbericht. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Bel of mail ons of kom langs en we helpen u graag verder.

=========================================================================

Uit een controle van het meldingenregistratiesysteem van ECC blijkt dat in de afgelopen jaren enkele meldingen zijn gedaan van breuken in frames van beide modellen. Het gaat om kleine aantallen en de oorzaak van de gemelde breuken is niet altijd duidelijk. Niettemin neemt ECC nu het initiatief om vanuit veiligheidsoverwegingen consumenten op te roepen hun Troy en de Vogue Journey e-bakfietsen via bovengenoemde website te registreren voor het aanbrengen van een verbetering bij het frame die breuken moet voorkomen. Voor de Vogue Journey gelden bovendien aanvullende maatregelen vanwege andere geconstateerde gebreken die verholpen dienen te worden. Het gaat daarbij om de mogelijkheid dat de gasveer blokkeert en bij specifieke serienummers om een mogelijke breuk van de zadelpen.

Transparant
ECC heeft in de afgelopen zes maanden zijn informatie over klachten en meldingen van consumenten en dealers in alle transparantie met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gedeeld. ECC heeft in overleg met NVWA besloten om een terugroepactie op te starten. Daarnaast gaf de NVWA aan dat de technische informatie moet worden aangevuld. Hierop heeft ECC direct het initiatief genomen tot acties richting dealers en nu ook consumenten.

ECC heeft vanmiddag op www.voguebike.com/troy en www.voguebike.com/journey een formele veiligheidswaarschuwing geplaatst. Hierin informeert het bedrijf consumenten over de geconstateerde gebreken en de maatregelen die zijn getroffen. Eigenaren worden met de veiligheidswaarschuwing opgeroepen de e-bakfiets niet te gebruiken totdat de verbeteringen zijn uitgevoerd. De eigenaar kan de e-bakfiets via de speciaal hierover ingerichte website www.bakfietscheck.com registreren. Daarna wordt er contact opgenomen voor een afspraak voor het uitvoeren van de verbeteringen. Tijdens de afspraak worden er waar nodig verbeteringen uitgevoerd, zoals een versteviging van het frame en voor de Vogue Journey wordt in sommige gevallen de zadelpen en/of de gasveer vervangen.

Verkoopstop vanwege technische dossiers
Daarnaast geldt er op dit moment een tijdelijke verkoopstop voor alle Vogue e-bakfietsen nadat is vastgesteld dat de technische dossiers van sommige Vogue e-bakfietsen helaas tekortkomingen blijken te vertonen. Hierdoor is het wettelijk niet toegestaan om de e-bakfietsen op de markt te brengen. Daarom hebben wij besloten om de verkoop van alle Vogue e-bakfietsen tijdelijk op te schorten totdat deze dossiers compleet zijn.

“We begrijpen dat dit een vervelende situatie is die voor ongemak zorgt. Daar bieden we onze oprechte excuses voor aan. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de nodige verbeteringen uit te voeren. De gezondheid en veiligheid van de gebruikers en hun kinderen is voor ons het allerbelangrijkst. Wij herkennen ons dan ook niet in de suggestie dat wij informatie moedwillig verborgen zouden hebben gehouden. We hebben alles met de NVWA gedeeld, zoals zij ook in haar statement aangeeft,” aldus Ahmet Yasar, algemeen directeur ECC. 

ECC staat in nauw contact met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over deze veiligheidswaarschuwing en ook de NVWA zal deze melden via haar website www.nvwa.nl.


‹ Terug