Winkelmandje

0 Item(s) - Totaal: € 0,00
Inhoud Kassa
 • Gratis verzending vanaf 35,-
  kleding, accessoires & onderdelen

 • 3 Vestigingen
  dus snelle levering
 • Veilig en vertrouwd
  Niet goed = geld terug
 • Contact: 010-2490074
  webshop@vankortenhof.nl

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en aanbiedingen. Meld je aan voor de Van Kortenhof nieuwsbrief.
Volg ons ook op: 

FIETS VAN HET WERK

Nederland is een fietsland bij uitstek. De fiets is een uitermate populair, gezond, ontspannend, praktisch en milieuvriendelijk vervoermiddel. Voor het woon- en werkverkeer is de fiets dan ook perfect te gebruiken. Heeft u wel eens gedacht aan een fiets van de zaak? Dan bent u bij  Van Kortenhof aan het juiste adres voor een bedrijfsfietsenplan op maat.
 

Voordelen bedrijfsfietsenplan

Nederland 'slibt' langzaam dicht. Het openbaar vervoer kent zijn beperkingen, autorijden wordt met de toename van files problematisch en het parkeerprobleem wordt ieder jaar groter. Vrijwel zeker wordt ook u bijna dagelijks met deze ongemakken geconfronteerd. 
De fiets kan, zeker bij kleinere afstanden, uitstekend worden gebruikt om het dagelijkse woon-werkverkeer af te leggen. Het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer wordt daarom door de overheid gestimuleerd.

De voordelen voor de werkgever zijn:

 • besparing aan ruimte en geld voor parkeerplaatsen
 • betere bereikbaarheid van stad en het bedrijf
 • minder belasting van het milieu
 • gezondere en fittere werknemers
 • een bijzonder gewaardeerde beloning voor de werknemer.

 


Hoe gaat een bedrijfsfietsenplan in zijn werk

De werkkostenregeling vervangt de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen en is sinds 1 januari 2015 verplicht voor elke werkgever. De werkkostenregeling geldt voor alle vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen die tot het loon uit tegenwoordige dienstbetrekking horen, waaronder dus ook de fiets.

Binnen de werkkostenregeling kunt u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon (de vrije ruimte ) besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemer


 

Voorbeeld 1: fiets en elektrische scooter

U koopt 10 fietsen voor uw werknemers. De kosten vallen met 1 boeking (factuurbedrag inclusief btw) in uw vrije ruimte van 1,2% van het totale fiscale loon. U boekt de fietsen niet meer per werknemer in uw loonadministratie, maar u boekt het hele bedrag in 1 keer als eindheffingsloon in uw financiŽle administratie.

U kunt de fietsen geven zonder te beoordelen hoe vaak uw werknemers de fietsen gebruiken voor woon-werkverkeer. Ook is het niet meer van belang of uw werknemers de afgelopen 3 jaar al een fiets hebben gekregen. Binnen de werkkostenregeling hebt u niet te maken met de normen van de oude regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen voor de aanschafprijs (Ä 749 per fiets) en voor vergoedingen die direct met de fiets samenhangen (Ä 82 per kalenderjaar). U kunt eventueel een duurdere duurdere (elektrische) fiets met of een elektrische scooter vergoeden of verstrekken zonder aanvullende eisen. Wel geldt de gebruikelijkheidstoets.
 

Cafetariaregeling

Binnen de werkkostenregeling kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van een cafetariaregeling. Daarmee kan de werknemer belast loon ruilen voor onbelast loon, zoals een beloning in natura in de vrije ruimte of een gericht vrijgestelde vergoeding, verstrekking of terbeschikkingstelling
 

Voorbeeld 2: cafetariaregeling voor fietsen

U kunt belast loon (nog steeds) omzetten in een onbelaste vergoeding of verstrekking voor bijvoorbeeld een fiets. De werkkostenregeling geeft u grote vrijheid om hierover afspraken te maken. U kunt een cafetariaregeling bijvoorbeeld zonder meer uitbreiden met elektrische fietsen.

U kunt uw werknemers ook nog steeds een renteloze lening geven voor de aanschaf van een (elektrische) fiets of elektrische scooter. Bij cafetariaregelingen met een lening voor de aanschaf van een (elektrische) fiets of een elektrische scooter is het rentevoordeel van die personeelslening nihil. Uw werknemer kan bijvoorbeeld ook zijn onbelaste reiskostenvergoeding van Ä 0,19 (bedrag voor 2015) per kilometer omruilen voor een fiets of gebruiken voor de aflossing van de renteloze lening.


SUBSIDIE VIA DE VERKEERSONDERNEMING 

Fietsen naar het werk is snel, betrouwbaar, schoon ťn goedkoop. Bovendien is het goed voor de conditie en de luchtkwaliteit. Reis je regelmatig in de regio Rotterdam met de auto en kun je dat prima met de fiets, e-bike of e-scooter doen? Wellicht kom je dan in aanmerking voor een korting tot Ä 300,- op de aanschaf van een (elektrische) fiets via het filedier! Klik hier voor meer informatie.

 

Van Kortenhof is uw partner gedurende het gehele traject. Van samenstellen tot realisatie van uw persoonlijk afgestemde bedrijfsfietsplan: Alles is mogelijk! Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neen dan contact op met Miranda of Nicole van Kortenhof op telefoonnummer 010-5911440. Wij denken graag met u mee!

Uiteraard kunt u bij Van Kortenhof ook terrecht met de landelijke fietsplannen zoals Nationale Fietsplan, Bedrijfsfietsen Nederland en Bike&Business.